Jak hledat Boží vůli v našem životě? Přednáška v Opavě v pondělí 23. 10. 2017

11.10.2017

Jak hledat Boží vůli v našem životě? Přednáška v Opavě v pondělí 23. 10. 2017Karmelitánské knihkupectví Opava pořádá přednášku na téma Hledání Boží vůle. Přednese ji sestra Veronika Barátová, členka Komunity Blahoslavenství.

Karmelitánské knihkupectví Opava pořádá přednášku na téma Hledání Boží vůle. Přednese ji sestra Veronika Barátová, členka Komunity Blahoslavenství. Bude možné se dozvědět, jak s Boží vůlí souvisí utrpení, jak správně rozlišovat, co po nás Bůh chce, jestli je od něj možné žádat znamení, jak rozeznávat životní povolání, a jak se za něj modlit. Stejná přednáška se uskuteční hned dvakrát za sebou. Obě proběhnou v pondělí 23. října. První od 17:45 v opavském kostele sv. Vojtěcha na Dolním náměstí, druhá bude v Bolaticích od 20:00 v kostele sv. Stanislava.

Po opavské přednášce jsou všichni posluchači (i s přednášející) zváni do blízkého do Karmelitánského knihkupectví, které tento měsíc slaví 2 roky od svého vzniku. Na místě bude možné zakoupit duchovní literaturu, popovídat si, ale také ochutnat mešní víno a klášterní produkty, jako jsou vynikající hořčice z trapistického kláštera v Novém dvoře nebo ovocné džemy francouzských trapistů.

Sestra Veronika Katarína Barátová pochází ze Slovenska, původně vystudovala VUT v Brně. Od roku 1990 je členkou Komunity Blahoslavenství. Spoluzakládala dům v Dolanech u Olomouce a nyní je představenou komunitního domu na Slovensku, v Okoličném u Liptovského Mikuláše. Teologii studovala v Olomouci, postgraduál v oboru spirituální teologie v Římě. Věnuje se formaci členů komunity, často vede rekolekce a semináře u nás i na Slovensku. Je autorkou knih Velká malá Terezie, Není anděl jako anděl (s tímto tématem proběhla přednáška na jaře 2016)a nejnovější kniha se jmenuje Boží vůle: bludiště, nebo cesta?, což je i téma současné přednášky. Knihy bude možné na místě zakoupit a nechat podepsat.

 

 

 

Tituly Veroniky Barátové

 Boží vůle: bludiště, nebo cesta?

Je Boží vůlí, že člověk trpí? Jestliže Bůh nezpůsobuje utrpení, proč ho dopouští? Má pro náš život předem určený plán? J...



 Není anděl jako anděl

 

 

 


 Velká malá Terezie

Předkládanou knížečku tvoří krátká zamyšlení nad vlastními slovy svaté Terezie z Lisieux (1873–1897), jíž od dětst...

 

Sekce: Opava   |   Tisk   |   Poslat článek známému